Какво е 4G Новини Покритие Контакти 0 999 111 MyMax Кошница
Кошницата е празна!
Общи условия Покритие Бг En Ру Бизнес Клиенти

Новини

Макс разработва висококачествени гласови услуги

26.01.15 Макс разработва висококачествени гласови услуги

 

Днес телекомуникационният оператор Макс обяви, че е постигнал значителен пробив при разработването на гласови услуги от следващо поколение през 4G LTE мрежата си. Компанията успешно демонстрира HD гласови и видео услуги през своята търговски достъпна 4G LTE мрежа - първата такава в България. След като това достижение бе обявено, стана ясно, че Макс ще разшири своята продуктова гама, включвайки в нея висококачествени гласови услуги.

Питър Ковел, изпълнителен директор на Макс, споделиНамираме се в повратен момент в разработването на гласовите си услуги. VoLTE (Voice over LTE) е това, което видеото с високо качество беше за стандартните телевизионни услуги. Качеството е кристално ясно и създава усещане, че човека, с когото разговаряш, се намира в същата стая.“

Макс работи по международно партньорство, което ще позволи използването на VoLTE в роуминг. Тъй като броят на телефоните, поддържащи услугата се увеличава (Apple iPhone 6, Samsung Galaxy S5 и LG G2), се очаква и интересът към услугата да нарасне драстично. Компанията „Инфонетикс Рисърч“ посочва, че докато броят на VoLTE мрежите в началото на 2014 г. са били само осем, то този брой към края следва да достигне 38 с над 50 милиона абонати.

Макс е оператор от ново поколение, който предлага високоскоростни интернет услуги. От май 2014 г. компанията стартира първата търговска 4G LTE мрежа в България, която се разраства бързо и вече покрива 9 града (София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Сливен, Плевен и Банско), т.е. около 50% от градското население в страната. 4G LTE услугите могат да бъдат закупени тук.

Списък с новини

Онлайн чат

Задайте въпрос на наш сътрудник, започнете чат сега.

Задай въпрос

Бюлетин

Получавайте първи нашите новини и промоции на вашия e-mail
line

line

Анкета

Кой тип мобилен интернет предпочиташ?
виж резултати
Кошница1
сравни1
icon