Какво е 4G Новини Покритие Контакти 0 999 111 MyMax Кошница
Кошницата е празна!
Общи условия Покритие Бг En Ру Бизнес Клиенти

Новини

Макс представи гласовата услуга Voicer на световния мобилен конгрес в Барселона

24.02.16 Макс представи гласовата услуга Voicer на световния мобилен конгрес в Барселона

Телекомуникационният оператор Макс представи днес своята гласова услуга Voicer на мобилния конгрес в Барселона. Екип на компанията начело с главния технически директор Андрей Расийски, демонстрира предимствата и представи бъдещите планове за развитие на Voicer, на щанда на водещия производител на комуникационни решения GENBAND.

Според проучване на Макс 84% от българските потребители, които използват мобилен интернет, го достъпват през смартфон. Тенденцията в следващите години е свързана с широко разпространение на технологиите VoLTE и OTT, като те ще бъдат приемани все по-добре от потребителите, прогнозират експерти. Това стимулира Макс да развива функционалностите на Voicer за българските потребители.

Виждаме нови 3 посоки на развитие на базата на световните тенденции. Отворени сме към иновациите и ще продължим да търсим партньорства с водещи технологични компании за бъдещото развитие на Voicer“ – сподели Андрей Расийски по време на презентацията.

Патрик Йогърст, изпълнителен вицепрезидент „Глобални продажби и маркетинг“ на  GENBAND, добави: „Поздравяваме Макс за куража да наложат тази иновация на българския пазар. Ще задълбочаваме взаимното ни сътрудничество за утвърждаването на Voicer“.

Първата стъпка за развитие на технологията би могла да бъде свързана със създаването на глобална федерация на OTT оператори, която да осигурява неограничена връзка на потребителите си (чрез Voicer в България) с потребителите на други оператори по целия свят. По този начин може да се създаде глобална мрежа от оператори и глобална общност от потребители, които да комуникират без ограничения. 

От Макс виждат потенциал и в малко по-различно приложение на Voicer – използването на услугата като мобилен портфейл. Потребителите ще могат да заплащат парко места, ваучери за подаръци, обществени услуги или да превеждат средства на други лица, семейства, търговци, институции или доставчици на услуги, без такси и комисионни. Третата възможна посока за приложение на Voicer е под формата на Smart City App, който спомага за бързото придвижване в трафика и лесното намиране на свободно място за паркиране.

Макс е оператор от ново поколение, който предлага високоскоростни мобилни интернет услуги. Първата търговски достъпна 4G LTE мрежа включва 38 от най-големите градове и курорти в България, покривайки около 60% от градското население.

Списък с новини

Онлайн чат

Задайте въпрос на наш сътрудник, започнете чат сега.

Задай въпрос

Бюлетин

Получавайте първи нашите новини и промоции на вашия e-mail
line

line

Анкета

Кой тип мобилен интернет предпочиташ?
виж резултати
Кошница1
сравни1
icon