Какво е 4G Новини Покритие Контакти 0 999 111 MyMax Кошница
Кошницата е празна!
Общи условия Покритие Бг En Ру Бизнес Клиенти

Новини

МАКС ТЕЛЕКОМ ИМА НОВ СОБСТВЕНИК

16.04.13 МАКС ТЕЛЕКОМ ИМА НОВ СОБСТВЕНИК

Макс Телеком, българският WiMax оператор, е придобит от базирания в Лондон частен инвеститор, Даниел Купсин. Купсин е вече едноличен акционер в компанията, която през 2007-ма първа в Европа изгради мобилна мрежа от 4-то поколение. Макс Телеком днес има близо 70% покритие на населението на България и предлага пълен пакет мобилни интернет услуги.

Основателят на Макс Телеком, Красимир Стойчев, ще бъде заменен като Изпълнителен директор на компанията от Питър Ковел. Специален съветник на Ковел ще бъде Тони Робинсън, член на Борда на Директорите на оператора. Тони Робинсън и Питър Ковел са с огромен успешен опит на ръководни позиции в България и на международните телекомуникационни пазари

Даниел Купсин ще поеме позицията Председател на Борда на директорите и ще участва активно в бъдещото развитие на оператора.

“Нашата цел е да поведем Макс Телеком към едно ново ниво: ще работим за сериозно подобряване на корпоративното управление и осигуряване на възможно най-добрите телекомуникационни услуги на местния пазар. Макс Телеком ще влезе в авангарда на LTE революцията – технология, която тепърва навлиза в Европа и света“ – заяви новият собственик на Макс Телеком, Даниел Купсин. “Приветствам присъединяването на Питър Ковел и Тони Робинсън – най-добрият възможен екип топ мениджъри, с доказан опит на телекомуникационния пазар в Европа и в частност в България. Те ще бъдат подкрепяни от новия Борд на Директорите на Макс Телеком, в който влизат висококвалифицирани професионалисти с опит в телекомуникациите, маркетинга и финансите. Предстои ни много работа, но сме уверени, че имаме сили да посрещнем предизвикателствата пред Макс Телеком” – допълни Куспин.

Макс Телеком планира да пусне LTE базирани услуги на българския пазар през третото тримесечие на тази година.

Лондонският частен инвеститор и едноличен акционер в Макс Телеком, Даниел Купсин:

 

Даниел Купсин:

Базираният в Лондон частен инвеститор, Даниел Купсин, има докторска степен по право от Touro Law School, Long Island, New York State, USA, както и бакалаварска степен по финанси и бизнес администрация от American University, Kogod School of Business, Washington DC, USA.

Купсин има успешен опит в инвестиционното банкиране, брокерските услуги, както и в областта на предприемачеството. Той е съосновател и Изпълнителен директор на Обединена Медийна Група (United Media Group) от 2005 до 2009г. В групата влизат следните медии: Московски новини, Бизнес ФМ, BFM.RU, Кино ФМ и пр. Обединена Медийна Група, превърнала се в една от водещите руски медйни групи, е успешно продадена на NLMK Group през лятото на 2009-та.

От 2009-та до 2011-та Даниел Купсин е Председател на Борда на Директорите на основаната през 1997-ма AnviLab Group, Санкт Петербург-Москва, специализирала в производството и продажбата на фармацевтични продукти. През 2011-та AnviLab Group е успешно продадена на Protek Group.

От 2011-та досега Купсин има редица успешни проекти като частен инвеститор.  

Питър Ковел, новият Изпълнителен Директор на Макс Телеком:

Питър Ковел:

Питър Ковел има над 30 години опит на телекомуникационната индустрия.

Ковел е бил Главен Оперативен Директор и Вице-президент по оперативната дейност на Вимпелком, от май 2006 до 2009-та година. Отговарял е за техническите дейности, включително изграждането на мрежата, регионалната инфраструктура, взаимното свързване с операторите, изграждане на транспортна мрежа, планиране и логистика.

Преди това Питър Ковел е заемал позицията Главен Оперативен Директор на Българската Телекомуникационна Компания, от 2004 до 2006 г. От 2002 до 2004 Ковел е консултант на Advent International.

От 1994 до 2002 Ковел работи за GTS (Global Telesystems), заемайки различни оперативни и технически мениджърски позиции в Русия, Китай, Централна и Западна Европа.

Питър Ковел започва своята кариера в Кралската флота, където е служил от 1974 до 1981.

Тони Робинсън, Специален съветник на Изпълнителния директор и член на Борда на Директорите на Макс Телеком

Тони Робинсън:

Тони Робинсън има над 21 години опит в областта на телекомуникациите.

Робинсън е работил като съветник на Арментел, арменското поделение на Вимпелком, където под неговото ръководство на пазара са пуснати широколентови интернет услуги, преработени са тарифите на оператора и са пуснати пакетни теекомуникационни услуги.

От 2003 до 2004, Тони Робинсън работи като съветник на Advent International, а по-късно и на Българската Телекомуникационна Компания. След приватизацията на БТК, той заема длъжността Главен Търговски Директор, от 2004 до 2006г.

Робинсън е работил за GTS (Global Telesystems) от 1999 до 2003, и е заемал редица позиции в областта на маркетинга и стратегическото развитие в Западна Европа. Преди това Тони Робинсън е работил близо 10 години за Hong Telecom и Telstra, в областта на маркетинга и стратегическия маркетинг.

Списък с новини

Онлайн чат

Задайте въпрос на наш сътрудник, започнете чат сега.

Задай въпрос

Бюлетин

Получавайте първи нашите новини и промоции на вашия e-mail
line

line

Анкета

Кой тип мобилен интернет предпочиташ?
виж резултати
Кошница1
сравни1
icon