Какво е 4G Новини Покритие Контакти 0 999 111 MyMax Кошница
Кошницата е празна!
Общи условия Покритие Бг En Ру Бизнес Клиенти

Новини

Макс Телеком осъществи първия 4G LTE интернет пренос на данни

30.09.13 Макс Телеком осъществи първия 4G LTE интернет пренос на данни

Първият пренос на данни, използвайки 4G LTE технология в мрежата на Макс Телеком, беше извършен успешно вчера. По време на тестовете са отчетени високоскоростно сваляне и качване на съдържание с 4К резолюция. Така например, едно 5-минутно YouTube видео с висока резолюция е заредено само за няколко секунди.

"Във всички телеком мрежи, осъществяването на първата връзка показва постигането на важен етап в изграждането им. Нашата цел е да бъдем първият оператор в България, който предлага 4G LTE услуги. На път сме да постигнем целта си да предлагаме тези услуги до края на тази година" - коментира Питър Ковел, изпълнителен директор на Макс Телеком.

Макс Телеком работи в тясно сътрудничество с Nokia Solutions and Networks, за да осигури най-модерните мобилни услуги за пренос на данни на българския пазар. Това ще даде възможност на българските потребители да използват безпроблемно мобилни интернет услуги като онлайн видео стрийминг, групови видео разговори, мобилни игри и по-бързо браузване.

При старта си 4G LTE мрежата на Макс Телеком ще покрива 6 ключови града в България: София, Русе, Плевен, Сливен, Стара Загора и Банско. Потребителите в страната могат да очакват атрактивни предложения за високоскоростен мобилен интернет съвсем скоро.

Макс Телеком наскоро промени собствеността си и под ръководството на изпълнителния директор Питър Ковел, компанията изпълнява нова стратегия – да открие първата национална 4G LTE мрежа в България в спектър 1800 MHz. През юни 2013 г., поръчката за изграждане на мрежата бе възложена на Nokia, след силно конкурентен тръжен процес.

Списък с новини

Онлайн чат

Задайте въпрос на наш сътрудник, започнете чат сега.

Задай въпрос

Бюлетин

Получавайте първи нашите новини и промоции на вашия e-mail
line

line

Анкета

Кой тип мобилен интернет предпочиташ?
виж резултати
Кошница1
сравни1
icon