Какво е 4G Новини Покритие Контакти 0 999 111 MyMax Кошница
Кошницата е празна!
Общи условия Покритие Бг En Ру Бизнес Клиенти

Новини

 Военновъздушните сили и Макс Телеком осъществиха за първи път у нас стрийминг на живо от въздушните участници във военния парад

06.05.16 Военновъздушните сили и Макс Телеком осъществиха за първи път у нас стрийминг на живо от въздушните участници във военния парад

За първи път в България интернет потребителите имаха възможността да гледат на живо в реално време видео от кабините на преминаващите над София бойни самолети и вертолети от състава на Българските Военновъздушни сили (ВВС), участващи в тържествения военен парад по повод 6 май. Стриймингът, осъществен посредством  4G мрежата на Макс, привлече интереса на 5103 души, които наблюдаваха с интерес уникалните за България кадри от кабините на прелитащите над центъра на София военни машини.

Те се поставиха на мястото на пилотите с директния обзор и гледка от прелитането над София на малка височина и с ниски скорости. Потребителите наблюдаваха кадри на живо от кабините на хеликоптерите с флагман Ми-17, който постави началото на парада с националния флаг на Република България, следван от Bell 206 (Бел-206), AS 532AL Cougar (Кугър), както и AS 565MB Panther (Пантер) от състава на Военноморските сили. Допълнително записани кадри от тренировките от борда на бойните самолети Су-25 и МиГ-29, военно-транспортните самолети Ан-30 и C-27J “Спартан”, учебните самолети L-39ZA Albatross (Албатрос) и Pilatus РС-9М (Пилатус), допринесоха за още по-атрактивното изживяване на всички пред домашните и мобилни устройства.

Стриймингът представи въздушната демонстрация от самото й начало, започвайки със запускането на двигателите на машините, рулирането, излитането, изчакването в зона и формирането в групи по двойки и тройки, парадното прелитане над центъра на София в курс от изток на запад. Екипът на ВВС и Макс използва за целта 6 камери, монтирани във вътрешността и на външни окачвания на хеликоптерите и самолетите. Сигналът беше предаван през специални енкодери, свързани с 4G устройства за бърз мобилен интернет. За пълна реалистичност, зрителите наблюдаваха кадри и от 2 наземни камери, разположени до военните самолети на летище София и на площад „Княз Александър Батенберг“.  

„Щастливи сме, че разработихме този уникален за България проект с българските ВВС. Създадохме една нова до този момент среда за лайв стрийминг, с което показахме, че на практика няма невъзможни неща с нашата 4G мрежа.“ – коментира изпълнителният директор на Макс Нейчо Величков.  

Пълен запис на излъчването може да бъде изгледан на адрес: https://youtu.be/XacTUS3t2_Y

 

Списък с новини

Онлайн чат

Задайте въпрос на наш сътрудник, започнете чат сега.

Задай въпрос

Бюлетин

Получавайте първи нашите новини и промоции на вашия e-mail
line

line

Анкета

Кой тип мобилен интернет предпочиташ?
виж резултати
Кошница1
сравни1
icon